01 juli, 2007

SF I - På utflykt i SF

Nu lämnar vi dag-för-dag rapporteringen av min alltmer avlägsna USA-resa. Jag planerar fyra inlägg från SF, med omnejd. Den första kommer här:


Mina innercityvärdar - Erik och Toi Sin

Det var skönt att komma fram till SF efter alla dagar i bilen. Dublin, inte långt från SF, där Edmans bodde fick från och med nu tjäna som bas för min vistelse i SF-trakten. Några nätter spenderade jag dock hos Erik och Toi Sin inne i San Francisco.


Utflykt till en RÖD, inte gyllene, bro

Jonas och Linda har en turistrutt som de brukar köra sina gäster runt. Tyvärr så fick jag aldrig åka den, då vi hade så mycket annat för oss, men jag tror att jag såg allt på rutten, och en hel del annat.


Fotograf med ovillig modell

En av utflykterna gick till Golden Gate med omnejd. Detta var ett kul utflyktsmål med mycket mer att se än bara bron, som ju är cool i sig. Jag hann dock aldrig med att varken köra eller gå över bron, vilket var en miss. Dessutom var det enda cafét, i närheten av bron, stängt - katastrof!


På väg till foten av Golden Gate och fortet som ligger där

Förutom bron och den stora parken som ligger längs med viken så ligger här Fort Point, ett fort med lång historia, beläget nästan rakt under bron. Jag hade aldrig hört talas om detta fort, som var lite småcoolt. Vinden på taket var inte att leka med; hade jag hoppat hade jag troligtvis blåst ända bort till Alcatraz.


SFs stadshus där ett känd skatespot ligger

Givetvis blev det lite skate i USA. Min guide Ramon, förlåt Jonas, tog mig till diverse betongparker runt om i Bay Area. Nu när jag ser skatefilmer från samma parker vet jag precis hur j-a omöjligt vissa av tricken är.


China Banks, legendarisk skatespot

Vi gjorde även en skatedag inne i SF, världens skatehuvudstad. Förutom spotsen på bilderna provade vi även på 3 up, 3 down, samt fick se Wallenberg (på avstånd) och Embarcadero. Jag hoppas staden är nöjd nu när de fått bort skatarna från EMB och istället fått dit en massa knarkare och uteliggare som hänger där istället... EMB var dock inte så skatestoppat som jag fått för mig. Vissa av curbsen och trapporna går fortfarande att åka på, även om trappkomplexet mitt på torget är ersatt med en blek kopia. RIP big 7 och Gonz gap! Jag gissar att polisen kommer fortare än kvickt med en böteslapp i högsta hugg om man försöker sig på att rulla på denna legendariska mark.

"You are fined for skateboarding on public property! Here in this park we only allow public peeing and drug use."


Hubba Hideout gick faktiskt att skata på, till skillnad från curbsen på Pier 7

1 kommentar:

Anonym sa...

shit.... eda din photog cred ligger i farozonen om jag inte drar tillbaka till hubba hideout snart.....

test