29 juni, 2007

Yeah, Right!

Nordea har spammat mig länge nu, så jag tänkte ta en titt på vad de har att säga:
God dag, bäste kund!

För Nordea har sommar 2006 blivit en av de mest fulla med illegala operationer. Det blir allt oftare att den konfidentiella informationen om våra kunder intresserar svindlare. Det är rätt många som vänder sig till oss för att vi skyddar deras konto mot förlust av pengar.

På grund av det förklarar Nordea nästa månad för månaden av fraudkamp. Fram till 1 September skall alla våra kunder aktivera den nya kontosäkerhetssystemet. Vi har genomfört ett stort arbete för att förbättra det. Systemet har blivit kontrollerat av ledande specialister inom e-betalningssytemen och alla oberoende expeterter har redan bekräftat dess fullvärdighet vad gäller fraudbekämpning. På grund av att dessa uppgifter kan användas av kriminella, piblicerar vi inte dem i öppna källor.

Du har blivit slumpmässigt vald som deltagare i systemets avslutningsprov. För tillfället föreslår vi att Du klickar på länken http://InteFanÄrDetHärEnNordeaAdress.html och genom en vanlig inloggning till Internet-banking aktiverar det nya säkerhetssytemet. För tillfället kan Du märka vissa förbiseenden medan Du arbetar. Vi vet att de finns, och ber Dig därför att inte ge oss någon tillägginformation om problem som har uppståt, vi skall lösa dem på egen hand.

Vi skall uppmärksamma Dig att från och med september blir Du tvungen att använda det nya säkerhetssystemet i alla fall, annars kommer Dina konton bli blockerade tills Din fulla personliga identifikation är klar. Därför föreslår vi att Du så snart som möjligt börjar tillämpa de nya säkerhetsstandarderna.

Med vänliga hälsningar,
Nordea fraudkampavdelningen

Underbart! Jag skall följa Nordeas instruktioner så fort jag har svarat Mwambe Tsumba i Nigeria, som precis mailade mig om en hemlig affär där jag kan tjäna miljoner dollar. Det var något om oljepengar som hamnat utanför redovisningen och som skulle forslas ut ur landet. Allt jag behöver göra för att bli rik är att ge dem min kontoinformation så att de kan göra överföringen. Det här måste vara min turmånad för jag har även vunnit en stor summa pengar i ett lotteri jag inte ens visste jag var med i. När jag fått alla dessa pengar skall jag bjuda alla mina släktingar och vänner på en jorden runt-resa. Happy days are here!

4 kommentarer:

Linda sa...

Du är en riktig turgubbe. Vi ser fram emot en jorden runt resa ;)

Aku sa...

What never ceases to amaze me is that there are people who actually fall for this bollocks!

Tausert sa...

vårt företag har drabbats av en riktig spam-attack och tyskarna står helt handfallna o fattar ingenting.. får oxå en hel del sådana roliga mail haha...
BRA it-avdelning de har i Dassow!!

Erik Arvidsson sa...

Det hemska ar att folk gar pa det.

Det paminner mig om nagot som hande i Gbg nagra ar sedan. En dag ringde nagon pa port telefonen och sa att de rakat satta in 100 kronor pa mitt konto och att de garna skulle vilja ha tillbaka dem. Som tur var hade jag cash pa mig sa jag gick ner och gav dem deras hundring... NOT!

test